Zažijte tradiční českou kuchyni na zámku Chateau Herálec

Máme tady podzim, to však neznamená, že je čas dovolenou odložit zase až na příští léto. Krásný víkendový pobyt v Česku si můžete užít celoročně, jen je potřeba ho trochu přizpůsobit počasí. 

Zatímco v létě je žádoucí naplánovat si pobyt aktivní a co nejvíce času trávit venku na čerstvém vzduchu, říjen a listopad jsou měsíce vhodné pro podzimní lenošení. Co takhle zalenošit si na zámku?

Chcete zažít luxus pětihvězdičkového hotelu, designové ubytování a vynikající české jídlo na jednom z nejhezčích a nejromantičtějších zámků v Čechách? 

Pak se vydejte na Chateau Herálec na Vysočině. Svou polohou je dobře dostupný jak z Prahy, tak z Brna. 

Vysočina je krajem na pomezí Čech a Moravy s největším množstvím historických památek UNESCO a krásnou přírodou. Ostatně samotný zámek se nachází uprostřed nedotčené přírody s rozkvetlými loukami, přilehlými oborami a hlubokými lesy. Nyní na podzim je celá příroda překrásně zbarvená.

Přijeďte ochutnat dary Vysočiny

Luxusní hotel je doplněn samozřejmě i o hotelovou restauraci. V ní šéfkuchař připravuje pokrmy podle daného ročního období, využívá totiž domácí suroviny. Jedinečné zámecké gurmánské potěšení představuje Degustační menu Pánů Trčků z Lípy. Toto menu o šesti chodech se páruje s vybranými víny a chodí sem na něj nejen hoteloví hosté.

A co se nachází v běžném jídelníčku? Mezi hlavními jídly se vyjímají například telecí hanger steak s hranolky, pečeným zelím a pepřovou omáčkou či svíčková Stroganov s těstovinami, okurkou, žampionem, cibulí a petrželí. Kuchyně je čistě česká. Jako předkrm si vychutnáte jelítko, marinovaného pstruha, bramborové ravioli, poté si dáte zámeckou kulajdu nebo dýňovou polévku. A dezerty? V létě jsou oblíbené domácí zmrzliny, teď na podzim vás potěší třeba mrkvový koláč či hruškový štrůdl.

Zámecké gurmánské degustační menu si můžete odvézt také domů. V rámci Gourmet Linie si lze zakoupit domácí teriny, paštiky ze zvěřiny, sýry, tvarohové mamáčky, domácí marmelády, bezinkovou šťávu či nakládané okurky. Nyní na podzim jsou v prodeji i nakládané hříbky, sušená jablka a hrušky.

K dobrému jídlu patří i dobré pití

Ty největší poklady se však neukrývají v kuchyni, nýbrž v zámeckém vinném sklepě BISKUPA JANA. Jakmile se sem jednou dostanete, nebudete chtít jen tak odejít. Chateau Herálec má obrovskou sbírku vín z francouzské oblasti Bordeaux. Znalcům jistě něco řeknou pojmy Pornerol, Pauillac, Margaux, Saint Estephe či Cotes de Castilion. Těm, kde se ve víně nevyznají, na zámku rádi poradí.

Zámecký piknik v každém počasí

Pobyt na Chateau Herálec je nezapomenutelný ve všech ohledech. Jedním z unikátních zážitků spojených s výjimečnými chutěmi je i piknik v zámecké zahradě. Nesejde na tom, že už je podzim, piknikuje se tu i v zimě, a to se vší grácií.

Zdejší pobyt tedy potěší vaše tělo i mysl, nadšené budou čichové i chuťové buňky. Jídlo vůbec stojí za samostatnou zmínku, Chateau Herálec je totiž skvělým místem pro gurmány.

Luxusní hotel s mnoha nej

Chateau Herálec je jedinečný v mnoha ohledech. Hledáte-li luxusní ubytování na zámku, těžko v ČR najdete lepší volbu. Zdejší apartmány jsou prostorné a speciální pozornost se tu věnuje spánku. Mají tady skvělé matrace a speciální polštářové menu. Každý si dle svých představ může vybrat polštáře plněné husím peřím, antialergické polštáře či anatomické polštáře. Klidná noc je tedy zaručena.

V ceně pobytu najdete řadu služeb jako zdravou snídani, neomezený vstup do wellness & spa, pronájem zámeckého kabrioletu, golfový trenažér, zapůjčení hůlek na nordic walking, pralinky, mísu s ovocem, pitný režim, luxusní kosmetiku L’Occitane.

Chateau Herálec Boutique Hotel & Spa by L’OCCITANE je místem, které nemá konkurenci. Zažijte i vy víkend ve velkolepém historickém sídle s vymoženostmi moderní doby. Nechte se hýčkat.